dilluns, 24 de març de 2008

Spam al blog

Fa molts anys que tenim internet. El primer mòdem que va entrar a casa ho va fer l'any 1995, un de 33kb que era rapidíssim comparat amb els de 14 de l'època. Això vol dir que hem conegut moltes varietats de l'spam. Per qui no sàpiga que és l'spam us deixem l'enllaç a la seva definició de la wikipedia (en castellà, que està més completa que la definició de la wiquipèdia catalana). És una cosa que sempre m'ha molestat molt, tot i que mai l'he patit en excés, ja he procurat que no em passés.. Des de fa unes setmanes està invadint la blogsfera, deixant comentaris a les entrades com ara aquesta:
Sempre les esborro, tot i que a mi no m'afecten doncs a casa des de fa anys som usuaris de Mac i no de PC-Windows (recomanem el canvi), però em molesten perquè poden fer mal. És per això que estic pensant posar que quan s'escriguin comentaris a les nostres entrades s'hagi d'escriure una paraula com ja fan els Canine Kids al seu blog.:


Els robots que distribueixen de forma massiva l'spam, de moment, són incapaços de repetir les paraules, que van variant.

Ni a mi ni als Quadrúpedos ens acaba d'agradar la idea però ens estimem més això que un blog ple d'spam. Ens ho estem pensant i acceptem opinions.

Hace muchos años que tenemos internet. El primer módem que entró en casa lo hizo el año 1995, uno de 33kb, que era rapídisimo comparado con los de 14 de la època. Esto quiere decir que hemos conocido muchas variedades de spam. Para quien no sepa que es el spam os dejamos el enlace a su definición en la wikipedia. Es una cosa que siempre me ha molestado mucho, a pesar de que nunca me ha afectado en exceso, ya he procurado que no me pasara. Desde hace unas semanas está invadiendo la blogsfera, dejando comentarios en las entradas parecidas a esta:
Siempre las borro, a pesar que a mi no me afectan pues en casa desde hace años somos usuarios de Mac y no de PC-Windows (recomendamos el cambio), pero me molestan porqué pueden hacr daño. Es por esto que estoy pensando poner que cuando se escriban comentarios a nuestras entradas se tenga que escribir una palabra como ya lo hacen los Canine Kids en su blog:


Los robots que distribuyen el spam de forma masiva, de momento, son incapaces de repetir las palabras, que van cambiando.

Ni a mi ni a los Quadrúpedos nos termina de gustar la idea pero preferimos esto a un blog repleto de spam. Nos lo estamos pensando y aceptamos opiniones.

5 comentaris:

Ines ha dit...

Personalmente creo que es mejor que hagais como decis, forzar a escribir una palabra o letras (en el de Verdi lo tienen tambien), ya me he dado cuenta que en un monton de blogs aparecen los mensajitos de "mira aqui" y demás

montse ha dit...

A nosaltres també ens molesta molt l'spam. A casa tots funcionem amb Linux (servidor i terminals) i també ens n'estalviem força, però tens raó que últimament també m'entren aquest tipus de comentaris al blog. I em fan una ràbia!!! Potser sí que haurem d'afegir claus d'accés als comentaris dels nostres blogs.

laura "la mama de la vivi" ha dit...

dons a mí em sembla perfecte que tinguém que possa aquest seguit de lletres per poder escriure al blog, perque no ens costa gens quan fem un comentari posar aquestes lletres, que podem perdre? 10 segons? i ens estalviem el spam i fins i tot que ens faci mal bé el pc.

Jo voto a favor.

Byron y Xinver ha dit...

pues también nos ha empezado a entrar ese tipo de spam y creo que al final tendremos que poner el filtro, saludos...

Anònim ha dit...

val la pena llegir. Em va semblar molt informatiu com ho he estat investigant molt darrerament sobre qüestions pràctiques com ara parlar sobre ...